15
dec

Eerste keer naar de sauna? Met deze tips beleef jij een zorgeloze spa dag

adzwijger
Tips en advies
4 min.

Ben je nog nooit eerder bij de sauna geweest, maar wil je dolgraag een keer gaan? Je zult je vast afvragen hoe alles werkt en waar je allemaal rekening mee moet houden. Hoe werkt een dagje sauna? Wat kun je er allemaal beleven en doen? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij zodat jij zorgeloos een dag of weekend van de wellness kunt genieten. Lees snel verder en plan jouw onvergetelijke spa dag waar je helemaal tot rust kunt komen.

Tips eerste keer sauna

Voordat jij een bezoekje brengt en jezelf vertoeft naar een compleet andere wereld vol rust en ontspanning, is het aan te raden om een kijkje te nemen op onze website. Bij veelgestelde vragen en huisregels kun je je alvast voorbereiden en weten wat je op zo’n dag te wachten staat.

Bij aankomst staan al onze medewerkers met alle liefde voor je klaar om jou te ontvangen en je extra uitleg te geven voor jouw eerste sauna ervaring. Als je nog twijfels hebt of eventuele vragen, heb je hier alle ruimte om deze te stellen.

Daarnaast is het een aanrader om niet met een al te warme sauna te beginnen. Bij veel sauna’s kun je op verschillende hoogtes zitten. Let erop dat het bovenin vaak warmer is dan beneden. Als je het niet gelijk benauwd wilt krijgen, is het handig om onderaan te beginnen om aan de warmere temperaturen te kunnen wennen.

Blijf niet te lang in de sauna. Vaak zijn er in sauna’s zandlopers te vinden waar je kunt zien als het weer tijd is om naar buiten te gaan om af te koelen. Dit kun je als richtlijn aanhouden. Goed om te weten: de gemiddelde aan te raden duur in de sauna is ongeveer 15 minuten. Hierdoor krijg je het niet te benauwd en levert het ook het optimale resultaat op. Kies na je saunabezoek ervoor om lekker af te gaan koelen in een van onze afkoelzones. Na een saunaronde is het essentieel om naar je lichaam te luisteren en jezelf een rustmoment te gunnen waar je lichaam weer op temperatuur komt. Laat alle warmte van de sauna van je afglijden om daarna jouw wellness dag voort te zetten.

twee vrouwen in een bubbelbad

Wat is er verder allemaal te doen?

Na een saunabezoek kun je gemakkelijk nog een dag vullen en genieten van al onze luxe faciliteiten in onze wellnessresorts. Neem bijvoorbeeld een duik in een van de zwembaden en trek een paar baantjes. Goed voor de beweging en voor ultieme rust.

Ook kun je genieten van een stoombad of weg dobberen in een verwarmde jacuzzi of whirlpool. Laat je gedachten langzamerhand wegzakken en geef jezelf de ruimte om te (dag)dromen in een fantasierijke omgeving. Hier hoef je even niet te denken aan de realiteit en kun je de dagelijkse stress even op pauze zetten.

Tussendoor even bijkomen? Onze relaxruimtes zijn de perfecte plek om plaats te nemen op een van de vele ligbedden en je ogen te sluiten of te genieten van dat ene boek die je altijd al hebt willen lezen. Onze wellnessresorts hebben verschillende soorten rustruimtes: de stilteruimte, de Cocoon rustruimte of de Oosterse rustruimte met heerlijk ontspannend achtergrondmuziek. Bij lekker weer is het op sommige locaties ook mogelijk om buiten in het zonnetje te gaan liggen en te genieten van de rustige en (vaak) groene omgeving. Niets hoeft, alles mag!

Beautycentrum Trivium

Boek een ontspannende behandeling of massage

Wil je jouw wellness bezoek compleet maken? Kies dan voor een van onze vele behandelingen of massages. Dit helpt je niet alleen te ontspannen en tot rust te komen, maar is ook goed voor je lichaam. Zo draagt iedere massage bij aan verbetering van jouw gezondheid en welzijn.

Ook kun je bij ons kiezen voor een Mayee Skincare behandeling. Perfect voor het tegengaan van huidveroudering, je huid opnieuw te laten stralen en natuurlijk om simpelweg te relaxen. Bekijk hier al onze behandelingen en massages.

Wat neem je mee naar de sauna?

Vraag jij je af wat je allemaal mee moet nemen naar de sauna? Een eerste keer kan best overweldigend zijn, al helemaal als je niet goed weet welke benodigdheden essentieel zijn om mee te nemen. Onderstaande inpaklijst kun je overwegen om mee te nemen voor de perfecte spa dag:

  • Badjas: Het is altijd handig om tijdens het wandelen van sauna’s naar zwembaden en rustruimtes je in een comfortabele badjas te husselen.
  • Badlaken: Om op te liggen. Groot of klein kan allebei, wat jij het fijnst vind om op te liggen als je even wilt pauzeren en op een ligbed plaats wilt nemen.
  • Extra handdoek en slippers: Altijd lekker om een extra handdoek op voorraad te hebben waar je je mee kunt afdrogen en je in je eigen slippers te kunnen vertoeven.
  • Waterfles: Stay hydrated! Vooral bij het bezoeken van de sauna is het heel belangrijk niet uitgedroogd te raken en voldoende water te blijven drinken. Zo heb je minder kans dat je je door de veranderende temperaturen futloos gaat voelen.
  • Een boek of tijdschrift: Niet essentieel, maar het kan wel een extraatje toevoegen aan jouw spa dag. Pak dat ene boek die je al zo lang wilt lezen uit de kast  waar je nog niet aan toegekomen bent. Een roman, thriller, zelfhulpboek, alles kan. Dit is dé dag om jezelf te verwennen en in de watten te leggen.

Mocht je zelf niet alle bovenstaande items in bezit hebben of deze vergeten zijn? No worries. Bij onze wellnessresorts kun je altijd materialen zoals een badjas, badlakens, handdoeken en slippers huren.

Wat neem je niet mee naar de sauna?

Een dag sauna is de place to be als je even offline wilt zijn en erna weer helemaal opgeladen het dagelijks leven in wilt stappen. Camera’s, tablets en overige elektronica zijn daarom af te raden om mee te nemen naar onze wellness ruimtes. Wel is er de mogelijkheid deze achter te laten in een kluis.

Direct reserveren

Plan je verwendag


Reserveren met e-ticket

Jouw ontspanning begint hier